ж на майстора MasterChef | be4home.com

Видове кухненски ножове: Кой е подходящ за вас?

Няма нищо толкова приятно от това да използвате майсторски изработен нож, за да направите магия в кухнята. Дори забавно ли е да готвите, ако нямате правилните инструменти? Перфектният нож ще стане ваш кулинарен спътник, присъединявайки се към вълнението от безпроблемното измисляне на нови ястия. Като се има предвид, че може да прекарате много години заедно, жизненоважно е да имате висококачествен инструмент.

Всеки стил нож има различно предназначение и трябва да имате колекция, за да сте сигурни, че можете да управлявате всичко, от което се нуждаете, от нарязване на риба до нарязване на зеленчуци. Решихме да проучим кой кухненски нож за каква употреба е. Искаме да изберете ножове, които ще направят готвенето по-приятно и ще ви помогнат да приготвите фантастични ястия.

Нож на готвача

Един добър нож за готвач е може би най-важното острие във вашата кухня, защото е толкова гъвкав и може да изпълни всяка задача, която му поставите. Ножът на готвача има широко острие, което се стеснява към върха, което го прави отличен за нарязване и смилане. Главният готвач обикновено би избрал нож, който пасва удобно на ръката му – с дължина между 6 и 12 инча (15 до 30 сантиметра). Ножовете на главния готвач могат да бъдат ковани или щамповани и имат здрава дръжка, за да ви гарантират стабилност, когато ги използвате.

Споменахме, че ножът на главния готвач е универсален и това е така, защото може да се използва за кълцане, нарязване и рязане на всичко – от зеленчуци до месо и дори кости. Може да се използва и за по-деликатни задачи като смилане на билки, ако е необходимо.

❗❗❗ СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Матча  - японски зелен чай за ценители – поръчайте от JapanStore.BG

Универсален нож

Ножът може да се използва и за някои от задачите, на които е способен ножът на готвача, но не всички. Обикновено е по-къс и по-тънък от готварския нож с дължина между 4 и 7 инча (10 и 18 сантиметра), с тясно острие и малък връх. Този по-елегантен дизайн позволява по-тънко нарязване и равномерно филетиране.

Нож за обезкостяване

Както можете да заключите от името, ножът за обезкостяване се използва за рязане на месо от костта, филетиране на риба и рязане на месо. Те могат да се използват и за белене и подрязване на зеленчуци, както би направил нож за къдрене. Средният нож за обезкостяване може да бъде с дължина от 3 до 8 инча (8 до 20 сантиметра).

Нож за хляб

Това е доста лесно за разбиране, ножовете за хляб се използват за рязане на хляб и сладкиши, но знаете ли, че можете да ги използвате за рязане на месо, птици и морски дарове. Ножовете за хляб са по-дълги от повечето ножове с назъбено острие, подходящо за рязане на големи парчета храна. Острието е с дължина от 7 до 10 инча (10 до 25 сантиметра).

Нож за пържоли

Скромният нож за пържоли, който понякога се нарича нож за маса, се използва главно за рязане на месо, от пържола до пиле. Остриетата могат да бъдат назъбени, полуназъбени или изобщо неназъбени, според вашите предпочитания.

Заключение

След като вече знаете уникалното предназначение на различните стилове ножове, какво ви липсва в личната ви колекция? След като разберете от кой нож имате нужда в живота си, посетете нашия уебсайт – be4home.com за богат избор от качествени ножове на достъпна цена. И ако имате нужда от повече насоки, моля, свържете се с нас, ще се радваме да ви помогнем да изберете!

❗❗❗ СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Вкусът на здравето: Гответе без мазнина с тиган с незалепващо покритие